lauantai 27. huhtikuuta 2019

Saksa ja kansainvälisyyspolku 28.4-3.5.2019


Sunnuntaina 28.4. starttaamme 9 lähihoitajaopiskelijan kanssa kohti Saksan Bergheimia. Lennämme Düsseldorfiin ja jatkamme sitten junalla kohti Kölniä.

Opiskelijat tekevät teo-harjoittelunsa paikallisissa päiväkodeissa tutustuen työtapoihin ja kulttuurieroihin. Kansainvälisyyspolun opiskelijat ovat Netta, Jenna, Teresa, Miia, Tia-Maria, Salla, Veera, Venla ja Riia. Työpaikkoinana toimii neljä päiväkotia, joista kaksi on tuttuja viime vuodelta. Opiskelijoiden jakso ulkomailla kestää 3 viikkoa ja sen jälkeen jatkamme vielä yhdessä Suomessa viikon verran.

Maanantaina vierailemme paikallisessa oppilaitoksessa Lisan ja Marcin kanssa, ja opiskelijamme käyvät ensi vierailuilla päiväkodeissa saksalaisten opiskelijoiden avustuksella. Ensimmäinen varsinainen harjoittelupäivä on sitten tiistaina. Vappupäivän vietämme Kölnissä kaupungin nähtävyyksiä ihmetellen.

Auf Wiedersehen!

30.4.2019



Tänään pääsin tutustumaan tarkemmin Tia-Marian ja Sallan harjoittelupäiväkotiin Kita Rappelkisteen. Salla työskentelee pienten taaperoiden kanssa, jotka jo 2-vuotiaina kattavat oikeat astiat pöytään ja hoitavat tarjoilun jämäkällä otteella. Aamupiirissä tutustuttiin tarkemmin tuliaisiin ja  pikkuiset kädet kääntelivät Repoveden korttia ja tutkivat, mitä kuvasta löytyy. Salla jäi tutustumaan toimintaan ja siirryin yläkertaan kurkkaamaan, mitä Tia-Maria puuhaa. Faniryhmä oli jo löytänyt uuden harjoittelijan ja aamupiirissä leikittiin pingviinejä ja jääkarhuja.

Päivän jännin tapahtuma oli ehdottomasti 19 lapsen retki kävellen ja junalla kirjastoon. Matkalla sattui ja tapahtui, mutta sitkeästi pienimmätkin jaksoivat taivaltaa. Mukana retkellä oli myös lasten vanhempia auttamassa ja katsomassa lasten perään. Hoitajia on melko vähän lapsiryhmän kokoon nähden, joten päivät ovat varmasti värikkäitä.

Illemmalla käytiin läpi vielä kaikkien opiskelijoiden ensimmäiset työpäivät ja suunniteltiin keskiviikon Kölnin retkeä.

Iloista Vappua! :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti